Tölcséres pizza sonkával és sajttal recept
A Tölcséres pizza sonkával és sajttal hozzávalói:Tészta:
400-500 g rétesliszt
125 ml víz
125 ml tej
1 ev. kanál élesztőpor
1 kv. kanál cukor
1/2 kv. kanál só
2 ev. kanál olaj
Feltét:
100 g sonka
100 g reszelni való sajt
ketchup
oregánó
A Tölcséres pizza sonkával és sajttal elkészítési módja:
A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és az élesztőt – felfuttatjuk a kovászt. A tészta többi hozzávalóját egy tálba tesszük, hozzáöntjük a kovászt, végül a hozzávalókból tésztát gyúrunk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen megkelesztjük. Miután a tészta megkelt, a tésztát 8 darabra vágjuk, és mindegyikből cipócskát formázunk. A cipókat kör alakúra nyújtjuk, megkenjük a ketchuppal, megszórjuk oregánóval, rátesszük a sonkát, a reszelt sajtot és a tésztát tölcsér alakúra hajtjuk. A tölcséreket egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük és 200 fokra (ha lehet, akkor melegebb fokozatra állítjuk a sütőt) előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. jan. 3. 06:51
A tölcséres pizza sonkával és sajttal elkészítési módja és hozzávalói.