Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Ropogós sajtos stanglik recept

Ropogós sajtos stanglik recept

A Ropogós sajtos stanglik hozzávalói:
150 g reszelt sajt
225 g búzafinomliszt
80 g vaj
4 ev. kanál tej
citromhéj

ízlés szerint magvak (szezámmag, köménymag…)


A Ropogós sajtos stanglik elkészítési módja:
A sajtos kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a szintén lerezelt hideg vajat és a reszelt citromhéjat. Az egészet alaposan elkeverjük, és ízlés szerint magvakat is adhatunk hozzá. A masszát sózzuk, hozzáadjuk a tejet, ismét alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet. Az alapanyagokat tésztává gyúrjuk, majd a tésztát fél centi vastagságúra nyújtjuk. A tésztát éles késsel szélesebb „sávokra” vágjuk, amiket majd kezünkkel rudacskákká formázunk. A sajtos stanglikat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 180 fokon 15 percig sütjük.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A ropogós sajtos stanglik elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook