Ropogós sajtos stanglik recept
A Ropogós sajtos stanglik hozzávalói:150 g reszelt sajt
225 g búzafinomliszt
80 g vaj
4 ev. kanál tej
citromhéj
só
ízlés szerint magvak (szezámmag, köménymag…)
A Ropogós sajtos stanglik elkészítési módja:
A sajtos kis lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a szintén lerezelt hideg vajat és a reszelt citromhéjat. Az egészet alaposan elkeverjük, és ízlés szerint magvakat is adhatunk hozzá. A masszát sózzuk, hozzáadjuk a tejet, ismét alaposan elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet. Az alapanyagokat tésztává gyúrjuk, majd a tésztát fél centi vastagságúra nyújtjuk. A tésztát éles késsel szélesebb „sávokra” vágjuk, amiket majd kezünkkel rudacskákká formázunk. A sajtos stanglikat egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és 180 fokon 15 percig sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2017. jan. 1. 06:33
A ropogós sajtos stanglik elkészítési módja és hozzávalói.