Magyar szelet recept
60 perc
A Magyar szelet hozzávalói:
Tészta:
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 1 dl forró víz
- 1 dl olaj
- egy csipet só
- 1/2 csomag sütôpor
- 2 csipet szódabikarbóna
- 1/2 üveg mandulaaroma, ami zöldszínű;
Krém:
- 1/2 kg áttört túró
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 2 csomag vaníliás cukor
- kis reszelt citromhéj
Zselé:
- 8 dl pirosszínű;, szénsavas üdítô
- 2 csomag puncs pudingpor
- 2 ek cukor
A Magyar szelet elkészítési módja:
A tojások sárgáját elôször a cukorral, majd a vízzel, az olajjal, habosra keverjük. A lisztet beleszitáljuk a sütôporra, szódabikarbónával, elkeverjük, majd színezzük az aromával. A pici sóval keményre vert tojásfehérjével elkeverjük, 180 fokon készre sütjük. Krém: A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd a többi hozzávalóval jól kikeverjük, felhasználásig hűtjük. Zselé: A hozzávalókból sűrű pudingot fôzünk. Langyosra hűtjük. Ha a piskóta kihűlt, rákenjük a krémet, majd a langyos zselét.
Ha kész van, még egy óra nem árt neki hűvös helyen.
A tepsi mérete nem lényeges, mert vagy laposabb lesz, vagy magasabb, ki hogy szereti. Én egy 32x43-as tesiben sütöttem.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Krilion, 2016. jún. 26. 20:43
A magyar szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.