Fahéjas csiga pohárdesszert recept

2 fahéjas csiga
3 dl tejszín
5 dl joghurt
6 dkg cukor
4 lap zselatin(6gr porzselatin)
A Fahéjas csiga pohárdesszert elkészítési módja:
A zselatinlapokat annyi hideg vízbe áztatjuk, hogy ellepje. Amikor megpuhult, kézzel kinyomkodjuk, és anélkül, hogy vizet adnánk hozzá, egy lábasban közepes hőmérsékleten folyékonyra feloldjuk. A tejszínt a cukorral felforraljuk. Ha a tejszín felforrt, hagyjuk kihűlni, majd belecsurgatjuk a zselatint, és alaposan elkeverjük a joghurttal. A fahéjas csigákat körcikkekre vágjuk, majd elkezdjük poharakba rétegezni az előkészített joghurttal. Hűtőszekrénybe tesszük, hagyjuk pihenni,míg megdermed.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2016. jún. 26. 11:58
A fahéjas csiga pohárdesszert elkészítési módja és hozzávalói.