Csirke fajitas recept
A Csirke fajitas hozzávalói:50 dkg csirkemell filé,
8 db tortillalap (Casa Fiesta: Flour Tortillas),
1 nagy fej vöröshagyma,
1-1 db piros és zöld kaliforniai paprika,
10 dkg reszelt sajt,
só, olívaolaj.
A marinádhoz:
1 dl olívaolaj,
1/2 dl száraz fehérbor,
1 evőkanál citrom- vagy limelé,
1 evőkanál Worchester szósz,
1 evőkanál szójaszósz (chilis-fokhagymás),
1 evőkanál balzsamecet vagy fehérborecet,
3 gerezd reszelt fokhagyma,
2 mokkáskanál tabasco- vagy chiliszósz (ha nincs, az Erős Pista is jó),
őrölt bors.
A Csirke fajitas elkészítési módja:
A csirkemell filéket vékony csíkokra vágjuk, a marinádhoz valókat jól összekeverjük, beletesszük a csirkemell csíkokat elkeverjük, és legalább 2-3 órát - időnként megkeverve - állni hagyjuk. (Legideálisabb, ha a pácolást előző este végezzük el.) Olívaolajat nem túl forróra melegítünk, és a pácléből kivett csirkecsíkokat, egy kevés páclé hozzáadásával pirítani kezdjük rajta. Közben a vöröshagymát és a paprikákat vékony csíkokra felszeleteljük, és a csirkére szórjuk. Finoman kevergetve az egészet kb. 10 perc alatt megsütjük. A tortillákat tányérra tesszük, folpackkal letakarjuk, és mikrohullámú sütőben megforrósítjuk, vagy alufóliába burkolva sütőben megmelegítjük. A csirkeragut egy csíkban a tortillára halmozzuk, megszórjuk a reszelt sajttal, és feltekerjük. Guacamoléval (ld. mártások) vagy/és salsával kínáljuk. (A mártásból a tortillatekercsekbe is tehetünk.)
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: tinendo, 2008. szept. 17. 13:31
A csirke fajitas elkészítési módja és hozzávalói.