Lencsepörkölt tarhonyával recept
A Lencsepörkölt tarhonyával hozzávalói:25 dkg lencse
2 dl tejföl
25 dkg tarhonya
1 kis fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj
só
1 kiskanál őrölt paprika
A Lencsepörkölt tarhonyával elkészítési módja:
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát két evőkanál olajon megfonnyasztjuk, majd a tűzről lehúzva a paprikával megszórjuk, az alaposan megmosott és előző éjszaka beáztatott lencsét hozzáadjuk, és egy kevés vizet aláöntve puhára főzzük, sózzuk.. Közben a maradék olajon a tarhonyát megpirítjuk, majd kétszeres mennyiségű sós vízzel felengedve lassú tűzön puhára pároljuk. Amikor a lencse már puha, a megfőtt tarhonyát beleforgatjuk, és a tejföllel gazdagítva, savanyúsággal tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Hmv., 2017. máj. 7. 21:44
A lencsepörkölt tarhonyával elkészítési módja és hozzávalói.