Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Lencsepörkölt tarhonyával recept

Lencsepörkölt tarhonyával recept

A Lencsepörkölt tarhonyával hozzávalói:
25 dkg lencse
2 dl tejföl
25 dkg tarhonya
1 kis fej vöröshagyma
4 evőkanál olaj

1 kiskanál őrölt paprika


A Lencsepörkölt tarhonyával elkészítési módja:
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát két evőkanál olajon megfonnyasztjuk, majd a tűzről lehúzva a paprikával megszórjuk, az alaposan megmosott és előző éjszaka beáztatott lencsét hozzáadjuk, és egy kevés vizet aláöntve puhára főzzük, sózzuk.. Közben a maradék olajon a tarhonyát megpirítjuk, majd kétszeres mennyiségű sós vízzel felengedve lassú tűzön puhára pároljuk. Amikor a lencse már puha, a megfőtt tarhonyát beleforgatjuk, és a tejföllel gazdagítva, savanyúsággal tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A lencsepörkölt tarhonyával elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook