Juhtúrós padlizsánkrém recept
A Juhtúrós padlizsánkrém hozzávalói:- 15 dkg juhtúró
- őrölt bors
- só
- 3 paradicsom
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 padlizsán
- étolaj
- 1 vöröshagyma
A Juhtúrós padlizsánkrém elkészítési módja:
A hagymát felkockázzuk, azután egy kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott padlizsánt meg a zúzott fokhagymát, majd sóval és őrölt borssal ízesítve fedő alatt megpároljuk. Beletesszük a lehéjazott, feldarabolt paradicsomot, és addig pároljuk-pirítjuk, amíg elpárolog a leve. Amikor a zöldség langyosra hűlt, hozzáadjuk az elmorzsolt juhtúrót, s az egészet alaposan összekeverjük. Felhasználásig a hűtőbe tesszük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2017. máj. 8. 08:00
A juhtúrós padlizsánkrém elkészítési módja és hozzávalói.