Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Lencsefazék recept

Lencsefazék recept

A Lencsefazék hozzávalói:
1 kg füstölt hús (tarja, csülök)
2 szál sárgarépa
2 fej vöröshagyma
10 szem szegfűszeg
1 vegyes zöldségcsokor
60 dkg zöld lencse
2 pár debreceni kolbász


A Lencsefazék elkészítési módja:
A húst feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepj. Puhára főzzük, felkockázzuk. A hagymákba beleszúrjuk a szegfűszegeket, s a répával, a fűszercsokorral, a lencsével kuktába tesszük. Felöntjük vízzel, lezárjuk a kuktát és 15-20 percig főzzük. A kolbászokat villával megszurkáljuk, a hússal együtt a lencséhez adjuk. Hozzáöntünk kétpohárnyit a hús főzőlevéből, és az egészet összefőzzük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A lencsefazék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook