Lencsefazék recept
A Lencsefazék hozzávalói:1 kg füstölt hús (tarja, csülök)
2 szál sárgarépa
2 fej vöröshagyma
10 szem szegfűszeg
1 vegyes zöldségcsokor
60 dkg zöld lencse
2 pár debreceni kolbász
A Lencsefazék elkészítési módja:
A húst feltesszük főni annyi vízzel, amennyi ellepj. Puhára főzzük, felkockázzuk. A hagymákba beleszúrjuk a szegfűszegeket, s a répával, a fűszercsokorral, a lencsével kuktába tesszük. Felöntjük vízzel, lezárjuk a kuktát és 15-20 percig főzzük. A kolbászokat villával megszurkáljuk, a hússal együtt a lencséhez adjuk. Hozzáöntünk kétpohárnyit a hús főzőlevéből, és az egészet összefőzzük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. máj. 8. 07:30
A lencsefazék elkészítési módja és hozzávalói.