Hagymás kel recept
A Hagymás kel hozzávalói:10 dkg rizs
1 kisebb fej kelkáposzta
5 dkg füstölt szalonna
2 nagy fej vöröshagyma
2 ek. piros fűszerpaprika
1 ek. Vegeta
1-1 késhegynyi törött bors és őrölt köménymag
só
2 dl sovány tejföl
2 tojás
2. ek. zsemlemorzsa
1 ek. olaj
A Hagymás kel elkészítési módja:
A rizst megmossuk, majd térfogatához képest dupla mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük. A kelkáposztáról négy nagy levelet félreteszünk, a többit húsdarálón ledaráljuk. Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát kisütjük. A zsírján fedő alatt üvegesre pároljuk a szintén kis kockákra vágott hagymát. A fedőt levéve zsírjára sütjük. A tűzről lehúzzuk, belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntjük a tejfölt, a felvert tojásokat és az összes fűszert. Egy tepsit bekenünk olajjal és a zsemlemorzsával behintjük. Egy mély tálban a darált kelkáposztát lazán összeforgatjuk a rizzsel, majd a tepsibe egy réteget terítünk. Meglocsoljuk a tejfölös-tojásos keverékkel. A rétegezést addig folytatjuk, amíg tart a hozzávalókból. A tetejére terítjük a félretett leveleket és kevés tojásos-tejfölt kenünk rá. Alufóliával letakarva előmelegített sütőben közepes lángon 40 percig pároljuk.
Nagyon egyszerű, ízletes és olcsó étel.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. máj. 5. 07:26
A hagymás kel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.