Köménymaglevesem recept
A Köménymaglevesem hozzávalói:3 evőkanál napraforgó olaj
2 evőkanál finomliszt
1 teáskanál fűszerpaprika
1 evőkanál köménymag
1 kis fej vöröshagyma
só ízlés szerint
1,5 l víz
betétnek pirított kenyérkockák
1.5 l víz
A Köménymaglevesem elkészítési módja:
Az olajon világosra pirítjuk a lisztet. Hozzáadjuk a köménymagot, jól átforgatjuk, majd megszórjuk a paprikával. Felengedjük kb. 1,5 l hideg vízzel, és csomómentesre keverjük. A megtisztított hagymát negyedekre vágva tesszük a levesbe. Sózzuk, és minimum negyed óráig főzzük. hogy a köménymag és a hagyma íze jól kijöjjön. Ha kész, és idő is van rá, kicsit állni hagyjuk, és csak tálalás előtt szűrjük át.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2017. okt. 3. 07:10
A köménymaglevesem elkészítési módja és hozzávalói.