Székelykáposzta mifelénk recept


1 kg sertéslapocka
5 dkg zsír
3 gerezd fokhagyma
2-3 fej hagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 kávéskanál őrölt kömény
2 paprika
1 paradicsom
1 kg savanyú káposzta
4 dl tejföl
5 dkg liszt
A Székelykáposzta mifelénk elkészítési módja:
A húst kockákra vágjuk. A zsírban a zúzott fokhagymát és a felaprított hagymát megpirítjuk. A pirospaprikát rászórjuk, kevés vízzel felöntjük, és zsírjára pirítjuk. Beletesszük a húst, és fehéredésig sütjük. Sóval és köménymaggal megszórjuk, beletesszük a paprikát, a paradicsomot. Fedő alatt kis lángon félpuhára pároljuk (kb. 30 perc). A káposztát közben kimossuk, levét kinyomkodjuk. A káposztát a félkész pörköltbe keverjük, és annyi vizet öntünk rá, hogy majdnem ellepje. Tovább főzzük, és amikor a hús és a káposzta megpuhult, tejfölös habarással behabarjuk, és még egyszer felforraljuk. Ha kell, utánaízesítünk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Cucicsillag, 2014. szept. 27. 00:00
A székelykáposzta mifelénk elkészítési módja és hozzávalói.