Citromos, tepsiben sült harcsa szeletek recept



A Citromos, tepsiben sült harcsa szeletek hozzávalói:
1 kg gyorsfagyasztott harcsafilé
2 egész citrom
só
bors
fokhagyma krém

A Citromos, tepsiben sült harcsa szeletek elkészítési módja:
A halat szobahőmérsékleten kiolvasztom. Ízlés szerint sózom, borsozom, megkenem fokhagyma krémmel. Kb. egy óráig állni hagyom a fűszerekben a halat. A tepsit kivajazom. Beleteszem a halszeleteket. 1 dl vizet öntök a tepsi aljára. A citromot felkarikázom és a halszeletekre teszem. Fóliával lefedem a az egészet. 220 fokra előmelegített sütőbe teszem. Körülbelül 45 percig sütöm, majd fólia nélkül 10 percig pirítom, szintén a sütőben. Burgonyapürével, vagy hasáb burgonyával tálalom.
Burgonyapürével, vagy hasáb burgonyával tálalom.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: d5bae51d10, 2019. ápr. 29. 09:00
A citromos, tepsiben sült harcsa szeletek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.