Harcsapaprikás házi tarhonyával recept
20 perc
A Harcsapaprikás házi tarhonyával hozzávalói:
700 g harcsafilé
80 g vöröshagyma
70 g zsír
100 g zöldpaprika
100 g paradicsom
2 dl tejföl
20 g liszt
10 g fűszerpaprika
1 csomag kapor
só, fokhagyma, köménymag
A Harcsapaprikás házi tarhonyával elkészítési módja:
A harcsafilét megfelelően daraboljuk, szeletre, kockára, sózzuk, majd a felforrósított zsírban mindkét oldalán elősütjük, aztán a zsírból kivéve félretesszük. A hagymát finomra, a paprikát, paradicsomot apró kockára vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A zsírban a hagymát megfuttatjuk és elkészítjük a pörköltalapot, majd a halat beletesszük. Pár percnyi forralás után a tejfölből és lisztből készült habarással behabarjuk, átforraljuk és utána ízesítjük. Vigyázzunk, ne kevergessük, csak rázogatással mozgassuk, mert a szeletek összetörnek. Forrón tálaljuk, köretként házi tarhonyát, galuskát, túrós csuszát, vagy bármilyen tésztaköretet adhatunk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Kiss Ildikó, 2009. máj. 15. 21:49
A harcsapaprikás házi tarhonyával elkészítési módja és hozzávalói.