Alessandro szegedi haltepertője recept
30 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro szegedi haltepertője hozzávalói:
0,5 kg harcsa és 0,5 kg pontyfilé (lehetőleg hasaalja),
kukoricaliszt,
étolaj
ízlés szerint fűzerek: patikasó, őrölt édesnemes pirospaprika, őrölt fekete vagy színes bors
Az Alessandro szegedi haltepertője elkészítési módja:
A halfiléket kb. 1,5-2 cm vastag csíkokra szeljük, a csíkokat 4-5 cm-es darabokra vágjuk. Azt követően a filédarabokat sózzuk, borsozzuk, majd enyhén paprikás kukoricalisztbe hempergetjük. Az étolajban ropogósra sütjük. A kisült halakat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felitassuk. Ehetjük melegen és hidegen is, önmagában vagy friss rozs vagy pur-pur kenyérrel, de készíthetünk mellé tartármártást és barna rizs köretet is.
Egy biztos, hogy aki a halat szereti, annak nagy kedvence lesz ez a pompás és nagyon ízletes halétel.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. ápr. 22. 21:02
Az alessandro szegedi haltepertője elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.