Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Alessandro lilahagymás uborkasalátája recept

Alessandro lilahagymás uborkasalátája recept

Elkészítési idő 10 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Alessandro lilahagymás uborkasalátája hozzávalói:
1 db kígyóuborka,
1 db nagyobb lilahagyma,
1,5 dl víz,
1 ek. szőlőmagolaj,
2 ek. almaecet,
1 ek. citromlé vagy limelé,
2 ek. méz v. barna nádcukor v. édesítőszer,
ízlés szerint fűszerek: patikasó, friss vagy szárított kaporlevél, őrölt fehérbors, fokhagymapor


Alessandro lilahagymás uborkasalátája

Az Alessandro lilahagymás uborkasalátája elkészítési módja:
Az uborkát alaposan mossuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A megtisztított lilahagymát szintén szeleteljük fel és szedjük szálaira. Tegyük egy tálba őket és keverjük össze. Egy másik tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat és a fűszereket. Öntsük az egészet az uborkás hagymára és egy zárható edényben hagyjuk állni a hűtőben néhány órát.

Önmagában is nagyon finom, de pörköltekhez, sültekhez is kitűnően illik ez a könnyű, hideg nyers saláta.
Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az alessandro lilahagymás uborkasalátája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook