Alessandro lilahagymás uborkasalátája recept
10 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro lilahagymás uborkasalátája hozzávalói:
1 db kígyóuborka,
1 db nagyobb lilahagyma,
1,5 dl víz,
1 ek. szőlőmagolaj,
2 ek. almaecet,
1 ek. citromlé vagy limelé,
2 ek. méz v. barna nádcukor v. édesítőszer,
ízlés szerint fűszerek: patikasó, friss vagy szárított kaporlevél, őrölt fehérbors, fokhagymapor
Az Alessandro lilahagymás uborkasalátája elkészítési módja:
Az uborkát alaposan mossuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. A megtisztított lilahagymát szintén szeleteljük fel és szedjük szálaira. Tegyük egy tálba őket és keverjük össze. Egy másik tálban keverjük össze a folyékony hozzávalókat és a fűszereket. Öntsük az egészet az uborkás hagymára és egy zárható edényben hagyjuk állni a hűtőben néhány órát.
Önmagában is nagyon finom, de pörköltekhez, sültekhez is kitűnően illik ez a könnyű, hideg nyers saláta.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. ápr. 13. 21:00
Az alessandro lilahagymás uborkasalátája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.