Alessandro bazsalikomos paradicsommártása recept




Az Alessandro bazsalikomos paradicsommártása hozzávalói:
1 doboz (500 gr) passzírozott paradicsom,
2 dl tejföl,
3 ek. teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt,
3 ek. repce vagy olívaolaj,
5 dl víz,
1 kanál szárított bazsalikom,
ízlés szerint só, őrölt pirospaprika, barna nádcukor vagy édesítőszer

Az Alessandro bazsalikomos paradicsommártása elkészítési módja:
A lisztből és az olajból rántást készítek. Amikor már kezd színesedni félrehúzom és beleteszem a pirospaprikát. Felöltöm a vízzel és a passzírozott paradicsomot is beleteszem, majd lassú tűzön újraforralom. Közben egy habverővel folyamatosan kevergetem, hogy csomómentes legyen. Újraforráskor belekeverem a tejfölt és a bazsalikomot is. Ízesítem sóval és cukorral (vagy édesítővel). Pár perc lassú forralás és elkészül ez a nagyon finom bazsalikomos paradicsommártás. Főtt hússal és főtt krumplival tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. ápr. 10. 19:20
Az alessandro bazsalikomos paradicsommártása elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.