Alessandro tejfölös vajbabfőzeléke tárkonnyal recept
45 perc
Szénhidrátszegény
Az Alessandro tejfölös vajbabfőzeléke tárkonnyal hozzávalói:
1 kg szeletelt vajbab,
1 nagy vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
2 ek. repceolaj,
1 ek. kacsazsír,
2 dl tejföl,
2 ek. barna nádcukor,
1 ek. darált sózott paprika (édes),
2 ek. teljes kiőrlésű liszt,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt piros paprika, szárított tárkony, szárított petrezselyemlevél, babérlevél
Az Alessandro tejfölös vajbabfőzeléke tárkonnyal elkészítési módja:
Először a hagymákat apróra vágva megdinsztelem a zsiradékon. Majd a cukrot is ráteszem és kicsit elkevergetem. Mehet is rá a vajbab és felöntöm kb. 1 liter vízzel. A darált paprika és a fűszerek következnek. Fedő alatt kis lángon 25 percig főzöm. Közben egy keverőtálban a tejfölt elkeverem a liszttel és a bab levéből rámerek pár evőkanállal (hőkiegyenlítek), majd óvatosan egy habverővel kevergetve hozzáöntöm a vajbabhoz. Pár perc forralás és el is készül ez a nagyon finom és nagyon egészséges főzelék. Fasírttal vagy pörkölttel, esetleg sült kolbásszal szoktam enni.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Főzelékek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. ápr. 2. 20:00
Az alessandro tejfölös vajbabfőzeléke tárkonnyal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.