Alessandro tárkonyos csirkeragulevese csicseriborsóval recept
90 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro tárkonyos csirkeragulevese csicseriborsóval hozzávalói:
70 dkg csirkeaprólék,
20 dkg májgombóc,
1 üveg csicseriborsó konzerv,
2 fej vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
1 db zöldpaprika,
3 szál sárgarépa,
2 szál fehérrépa,
1/2 db karalábé,
2 ek. repceolaj,
1 ek. kacsazsír,
2 dl főzőtejszín
5 dkg levestészta,
1 teáskanálnyi édes paprikakrém,
1 púpos teáskanál ételízesítő,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt fűszerkömény, őrölt majoránna, őrölt piros papika, szárított tárkony
Az Alessandro tárkonyos csirkeragulevese csicseriborsóval elkészítési módja:
A felaprított hagymákat megpároljuk a zsiradékon. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldpaprikát, majd néhány perc párolás után a darált paprikát és a fűszereket is. Ezután a csirkeaprólékot is hozzákeverjük, majd a feldarabolt zöldségek következnek. Pár percig pároljuk, azután felöntjük két liter vízzel. 15 percnyi főzés után beletesszük a kelkáposztát is. Újabb 25 perc főzés következik fedő alatt, amikor beletehetjük a levestésztát, a csicseriborsót lével együtt és a májgombócokat. 5 perc főzés után óvatosan hozzákeverjük a főzőtejszínt. Újraforrás után már csak pár perc főzés kell kis lángon és készen vagyunk. Aki szereti, ízesítheti egy kevés citromlével is.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. márc. 29. 19:00
Az alessandro tárkonyos csirkeragulevese csicseriborsóval elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.