Alessandro zalai aludttejes prószája recept
60 perc
Zsírszegény
Az Alessandro zalai aludttejes prószája hozzávalói:
1 liter aludttej,
8 púpozott ek. teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt,
2 púpozott ek. teljes kiőrlésű rozsliszt,
3-4 evőkanál nádcukor (vagy édesítőszer),
2 db tojás,
2 dl tejföl,
1 csapott teáskanálnyi patikasó,
házi szilva vagy baracklekvár,
2-3 dkg vaj a tepsi kikenéséhez
Az Alessandro zalai aludttejes prószája elkészítési módja:
Az aludttejben egy habverővel elkeverem a cukrot, a tojásokat, a sót, majd a liszteket is. Amikor már csomómentes, kivajazott, kimorzsázott tepsibe öntöm, és a tetejére kiskanállal szilvalekvárt és tejfölt potyogtatok. Ezután 220 C fokos sütőben alsó-felső lángon pirulásig sütöm. (kb. 40-45 perc) Miután kihűlt egy kicsit, 10*10 cm-es négyzetekre feldarabolom. A tetejére a maradék tejfölt is rá lehet kanalazni és porcukorral meghinteni. Melegen és hidegen is lehet fogyasztani ezt a zalai és a somogyi tájakról származó különleges édességet.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. márc. 16. 17:36
Az alessandro zalai aludttejes prószája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.