Barna galuska recept
35 perc
375 kcal
0,7
70 gramm
15 dkg finomliszt
15 dkg teljeskiőrlésű (tönköly)búzaliszt
1 tojás
só
A Barna galuska elkészítési módja:
Egy nagyobb lábosban enyhén sós vizet forralunk. A kétféle lisztet átszitáljuk, összekeverjük. Amikor a víz már majdnem forr, a tojást felütjük egy kisebb tálba, elhabarjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy kb. 2 dl legyen. Megsózzuk. A tojásos vizet a liszthez öntjük, és elkeverjük. Galuskasűrűségű legyen a tészta, ha szükséges, teszünk még hozzá vizet. Nem szabad sokáig keverni a tésztát, épp csak addig, hogy összeálljon. A forrásban levő vízbe szaggatjuk, kifőzzük (kb. 4-5 perc). A megfőtt galuskákat szűrőkanállal kiemeljük a vízből, zsiradékban megforgatjuk, tálalásig melegen tartjuk.
4 adag lesz belőle
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: komolyka, 2007. okt. 18. 13:30
A barna galuska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.