Főoldal » Receptek » Köretek receptjei » Barna galuska recept

Barna galuska recept

Elkészítési idő 35 perc

Kalória 375 kcal
Zsírtartalom 0,7
Szénhidráttartalom 70 gramm

A Barna galuska hozzávalói:
15 dkg finomliszt
15 dkg teljeskiőrlésű (tönköly)búzaliszt
1 tojás



A Barna galuska elkészítési módja:
Egy nagyobb lábosban enyhén sós vizet forralunk. A kétféle lisztet átszitáljuk, összekeverjük. Amikor a víz már majdnem forr, a tojást felütjük egy kisebb tálba, elhabarjuk, és felengedjük annyi vízzel, hogy kb. 2 dl legyen. Megsózzuk. A tojásos vizet a liszthez öntjük, és elkeverjük. Galuskasűrűségű legyen a tészta, ha szükséges, teszünk még hozzá vizet. Nem szabad sokáig keverni a tésztát, épp csak addig, hogy összeálljon. A forrásban levő vízbe szaggatjuk, kifőzzük (kb. 4-5 perc). A megfőtt galuskákat szűrőkanállal kiemeljük a vízből, zsiradékban megforgatjuk, tálalásig melegen tartjuk.

4 adag lesz belőle


Kategória: Köretek receptjei


A barna galuska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook