Tönkölybúza cipó recept
A Tönkölybúza cipó hozzávalói:30 dkg tönkölybúza liszt
10 dkg búzaliszt
1 teáskanál só
1 tojás sárgája
3 dl tej
1 teáskanál cukor
4 dkg élesztő
A Tönkölybúza cipó elkészítési módja:
Az összetevőket összegyúrjuk, 2 órán át kelesztjük,egyenletes,langyos hőmérsékleten. A tésztát ismét kicsit átdolgozzuk,zsírozott,lisztezett formába tesszük/gyümölcskenyér forma/, tetejét bevagdossuk. 1 órán át kelesztjük. 190 fokon 45 percig sül. Ha kész,vízzel kenjük át a tetejét, s a sütőben hagyjuk kihülni.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 11. 20:01
A tönkölybúza cipó elkészítési módja és hozzávalói.