Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Tönkölybúza cipó recept

Tönkölybúza cipó recept

A Tönkölybúza cipó hozzávalói:
30 dkg tönkölybúza liszt
10 dkg búzaliszt
1 teáskanál só
1 tojás sárgája
3 dl tej
1 teáskanál cukor
4 dkg élesztő


A Tönkölybúza cipó elkészítési módja:
Az összetevőket összegyúrjuk, 2 órán át kelesztjük,egyenletes,langyos hőmérsékleten. A tésztát ismét kicsit átdolgozzuk,zsírozott,lisztezett formába tesszük/gyümölcskenyér forma/, tetejét bevagdossuk. 1 órán át kelesztjük. 190 fokon 45 percig sül. Ha kész,vízzel kenjük át a tetejét, s a sütőben hagyjuk kihülni.


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A tönkölybúza cipó elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook