Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Alessandro sajtos húsos cicegéje recept

Alessandro sajtos húsos cicegéje recept

Elkészítési idő 60 perc

Az Alessandro sajtos húsos cicegéje hozzávalói:
1 kg burgonya,
30 dkg jó minőségű húskonzerv,
3 db natúr kockasajt,
50 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt,
3 db tojás,
3 dl étolaj a sütéshez,
ízlés szerint fűszerek: patikasó, őrölt kömény, őrölt pirospaprika, őrölt színes bors


Alessandro sajtos húsos cicegéje 1.Alessandro sajtos húsos cicegéje 2.


Az Alessandro sajtos húsos cicegéje elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Vízzel egyszer átmossuk és kinyomkodjuk belőle a fölösleges vizet. Ezután egy nagyobb keverőtálban hozzáadjuk a nyers tojásokat, a lisztet, a sajtokat, a húskonzervet és a fűszereket. Majd az egészet tiszta kézzel alaposan összekeverjük. Az olajat közepes lángon felhevítjük, kanállal kis halmokat szedünk bele, villával kicsit szétnyomkodjuk és az edény méretétől függően hármasával-négyesével kisütjük. Én mindkét oldalát kb. 4-4 percig szoktam sütni, hogy jól át is süljön. A sütést követően papírtörlőre szedjük a kisült cicegéket és jókedvvel elfogyasztjuk. :) Ha marad, egy jénai tálban lefedve 1-2 napig is eláll a hűtőben. Fogyasztás előtt azonban egy kicsit célszerű felmelegíteni. Én most kovászos uborkával kínáltam, de finom paprikával és paradicsommal is.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


Az alessandro sajtos húsos cicegéje elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook