Padlizsánkrém leves recept
40 perc
A Padlizsánkrém leves hozzávalói:
2 db padlizsán
1 doboz kockasajt /karaván/ füstölt
1 evőkanál tejfől
3 db kifli piritva,vajjal megkenve
1 db közepes burgonya
kevés bors
só
tetejére petrezselyem
A Padlizsánkrém leves elkészítési módja:
A padlizsánokat sütöben vagy láng fölött forgatva készre sütjük ameddig teljesen puha nem lesz. Majd fa v. müa. késsel meghámozzuk, üvegtálban összeturmixoljuk a sajtot, a tejfölt az 1 db fött burgonyát, és az egészet összeforraljuk majd bors, só és apróra vágott, petrezselyem hozzáadása után, a kifliket karikákra vágjuk és megpiritjuk. Vajrózsákkal diszítve tányérra rendezzük és a leves mellé forrón tálaljuk .
A sajtot a még meleg padlizsánnal együtt turmixoljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Rody, 2010. dec. 30. 03:09
A padlizsánkrém leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.