Zsiványok burgonyája recept


1 kg burgonya
2 fej hagyma nagy./ v.6 kicsike/
15 dkg húsos szalonna
20 dkg füst. kolbász
20 dkg füstölt sonka
Tetszés szerinti savanyúsággal fogyasszuk.
A Zsiványok burgonyája elkészítési módja:
Burgonyát megtisztitjuk megmossuk és kb.ujjnyivastag karikákra vágjuk.A szalonnát kb. 2x2 cm kockára apritjuk, ha a hagyma nagy szintén felkockázzuk /2x2/cm Erre kerül a felkarikázott füst. kolbász. A füstölt sonkát elöre /megabáljuk 95 fokos vizben rövid ideig/ majd hasonló méretüre kockázzuk és a a többi hozzávalóval együtt egy nem túl magas tepsibe elrendezzük. Ha a hagymák aprók tisztitás után egyben is süthetjük!!
Zsiványokon kivül jóétvágyúak is fogyaszthatják
Jó étvágyat !
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Rody, 2011. márc. 6. 16:19
A zsiványok burgonyája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.