Csirkehúsos spagetti zöld mártással recept
40 perc
A Csirkehúsos spagetti zöld mártással hozzávalói:
30 dkg csirkemellfilé
2 evőkanál vaj vagy margarin
4 l víz
só, fekete bors
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál liszt
30-40 dkg spagetti
1 l tyúkhúsalaplé
1 dl tej
1 csokor petrezselyemzöld
1 csokor bazsalikom
40 g parmezán sajt
A Csirkehúsos spagetti zöld mártással elkészítési módja:
A csirkehúst csíkokra vágjuk. A vajat nagy serpenyőben mérsékelt tűzön felforrósítjuk, a húst körülbelül 7 percig sütjük benne, amíg kissé meg nem barnul. Ezután kivesszük, megsózzuk, és melegre tesszük. A megsózott vizet felforraljuk. A tésztát a csomagoláson előírt ideig főzzük, de ne túl puhára. A fokhagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk, majd a serpenyőben néhány másodpercig pároljuk. Megszórjuk a liszttel és borssal, tovább pároljuk, de ne hagyjuk pirulni. Levesszük a tűzhelyről. Közben a lisztbe először a tyúkhúsalaplét majd a tejet habarjuk el kézi habverővel; az egészet felforraljuk, és 2-3 percig főzzük, amíg sima, sűrű nem lesz a mártás. A mártást mixerbe öntjük. A petrezselymet és bazsalikomot megmossuk, szárazra törölgetjük, durvára vágjuk és hozzáadjuk (néhány szép bazsalikomlevélkét tartsunk meg díszítésre). Az egészet a mixerben pépesítjük, egészen addig, amíg egységes zöld színűvé nem válik. A kifőtt tésztát jól lecsepegtetjük, majd tálba tesszük. A zöld mártást, a kisült csirkehúst és sajtot jól elkeverjük vele. Bazsalikomlevéllel díszítjük, és azonnal tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2011. márc. 6. 07:41
A csirkehúsos spagetti zöld mártással elkészítési módja és hozzávalói.