Karfiol vastagmártással recept
A Karfiol vastagmártással hozzávalói:egy szép fej karfiol
só
7 dkg vaj
1 ek. liszt
8 ek. reszelt sajt
2 tojás
2 dl tejföl
A Karfiol vastagmártással elkészítési módja:
A megtisztított, megmosott karfiolt gyengén sós vízben megfőzzük, majd lecsurgatva, vajjal jól kikent tűzálló tálba tesszük. Vastagmártás: 5 dkg vajat felolvasztunk, de forrnia nem szabad, hozzáadunk egy jó kanál lisztet, majd a tűzről levéve 2 evőkanál reszelt sajtot, 2 egész tojást, és 2 dl tejfölt keverünk hozzá. A mártást a karfiolra öntjük, és sütőben szép rózsaszínűre sütjük. Még melegen a maradék reszelt sajttal megszórjuk.
Nagyon finom, és könnyű étel.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2011. márc. 3. 06:53
A karfiol vastagmártással elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.