Sajtos-gombás rakott hús recept
A Sajtos-gombás rakott hús hozzávalói:8-10 szelet tarja
30 dkg szeletelt sonka
2 fej vöröshagyma
2 üveg szeletelt gomba
1 nagy doboz tejföl
só, bors, mustár
10-20 dkg reszelhető sajt
vaj
zsemlemorzsa
A Sajtos-gombás rakott hús elkészítési módja:
A húsokat besózzuk és fél órára hűtőbe tesszük. Az apró kockákra vágott hagymát üvegesre pirítjuk. A gombát beletesszük a hagymába, egy kicsit átpároljuk. Borsozzuk, ráöntjük a tejfölt, és ízlés szerint mustárt teszünk bele. Megvárjuk amíg rottyan egyet, majd levesszük a tűzről. A húsokat teflonsütőben mindkét oldalukon kicsit megsütjük. Tűzálló tálat kivajazunk, meghintjük zsemlemorzsával. Rétegezve rakjuk a sonkát, húst, gombás öntetet úgy, hogy sonka legyen a felső sor. A tetejére bőven reszelünk sajtot. Előmelegített 200-220 fokos sütőben először fóliával letakarva sütjük, majd fólia nélkül megpirítjuk a sajtot.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2011. febr. 13. 07:50
A sajtos-gombás rakott hús elkészítési módja és hozzávalói.