Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott hurka recept

Rakott hurka recept

A Rakott hurka hozzávalói:
2 kg burgonya
2-2 szál véres és májas hurka fagyasztva
3-4 nagy doboz tejföl



A Rakott hurka elkészítési módja:
A héjában főtt, megpucolt burgonyát karikákra vágjuk. A hurkát langyos vízzel leöblítve megszabadítjuk a bőrétől, s fagyott állapotban felszeleteljük. Mintha rakott krumplit készítenénk, rétegezzük a hozzávalókat: egy sor krumpli, amit sózunk, egy sor hurka - úgy, hogy a tepsi egyik felébe a májas, a másik felébe a véres kerüljön - tejföllel megöntözve. Az utolsó sor krumpli legyen, majd tejföl. Előmelegített sütőben 180-190 fokon pirosra sütjük.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott hurka elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook