Rakott hurka recept
A Rakott hurka hozzávalói:2 kg burgonya
2-2 szál véres és májas hurka fagyasztva
3-4 nagy doboz tejföl
só
A Rakott hurka elkészítési módja:
A héjában főtt, megpucolt burgonyát karikákra vágjuk. A hurkát langyos vízzel leöblítve megszabadítjuk a bőrétől, s fagyott állapotban felszeleteljük. Mintha rakott krumplit készítenénk, rétegezzük a hozzávalókat: egy sor krumpli, amit sózunk, egy sor hurka - úgy, hogy a tepsi egyik felébe a májas, a másik felébe a véres kerüljön - tejföllel megöntözve. Az utolsó sor krumpli legyen, majd tejföl. Előmelegített sütőben 180-190 fokon pirosra sütjük.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2011. febr. 7. 17:17
A rakott hurka elkészítési módja és hozzávalói.