Vörösboros zúzapörkölt recept
A Vörösboros zúzapörkölt hozzávalói:50 dkg zúza (csirke vagy pulyka)
- 1 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 dl vörösbor
- 1 dl víz
- só
- őrölt bors
- pirospaprika
- szerecsendió
- ételízesítő
- majoranna
- bazsalikom
- olaj
A Vörösboros zúzapörkölt elkészítési módja:
A zúzat összedaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk, és olajon megfuttatni. Rátesszük a zúzát, és kicsit pároljuk, majd hozzáadjuk ízlés szerint a fűszereket. Kicsit még így is pároljuk, majd felengedjük vízzel és a vörösborral. Készre főzzük, és galuskával tálaljuk.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2011. jan. 23. 06:56
A vörösboros zúzapörkölt elkészítési módja és hozzávalói.