Nasi Goren (fűszereres sűlt rizs) recept
A Nasi Goren (fűszereres sűlt rizs) hozzávalói:30 dkg rizs
40 dkg főtt csirkehús vagy sült sertéshús
4 evőkanál olaj
15 dkg vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kiskanál csípős paprikakrém
1 kiskanál gyömbérpor
1 csipetnyi curry
1 csipetnyi szerecsendió
20 dkg rák
só
1 késhegynyi bors
1 pirospaprika
A Nasi Goren (fűszereres sűlt rizs) elkészítési módja:
A rizst folyó vízben szűrőn keresztűl alaposan megmossuk, ezután kb. 15 percig főzzük. ( ne túl puhára) A csirkét kicsontozzuk, és kockákra vágjuk. Az olajat nagyobb serpenyőbe felhevítjük, a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát kissé megpiritjuk rajta, majd hozzáadjuk a füszereket és a csirkehúst. Az egészet tobább pirítjuk. Ha van rák azt is beletesszük, majd a rizst is, sót is és jól összekeverve együtt piritjuk az egészet. Tálalás előtt hozzáadjuk a kockára vágott , előzőleg kevés olajon megfuttatott paprikát.
Díszítésül csikokra vágott tojásomlettet lehet a
tetejére rakni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. aug. 24. 05:59
A nasi goren (fűszereres sűlt rizs) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.