Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Karamellás zabkása recept

Karamellás zabkása recept

A Karamellás zabkása hozzávalói:
1 személynek:
1-2 evőkanál cukor
2 dl tej
fél bögrényi zabpehely


A Karamellás zabkása elkészítési módja:
Ennek az ételnek az alapja a karamellás tej. Először alacsony lángon karamellizálom a cukrot (ízlés szerint 1 vagy 2 kanál). Mikor teljesen felolvadt és szép barnás színt kapott, felöntöm tejjel. Erősebb tűzön melegítem a tejet addig, amíg kavargatás közben teljesen felolvad benne az égetett cukor. Ezután hozzáadom a zabot, ízlés szerinti mennyiséget, ki mennyire szereti sűrűn. Folyamatos kevergetés mellett nagyjából 5 perc alatt elkészül. Aki édesebben szereti, utólag még adhat hozzá cukrot. recept: Astridhun


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A karamellás zabkása elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook