Karamellás zabkása recept

1 személynek:
1-2 evőkanál cukor
2 dl tej
fél bögrényi zabpehely
A Karamellás zabkása elkészítési módja:
Ennek az ételnek az alapja a karamellás tej. Először alacsony lángon karamellizálom a cukrot (ízlés szerint 1 vagy 2 kanál). Mikor teljesen felolvadt és szép barnás színt kapott, felöntöm tejjel. Erősebb tűzön melegítem a tejet addig, amíg kavargatás közben teljesen felolvad benne az égetett cukor. Ezután hozzáadom a zabot, ízlés szerinti mennyiséget, ki mennyire szereti sűrűn. Folyamatos kevergetés mellett nagyjából 5 perc alatt elkészül. Aki édesebben szereti, utólag még adhat hozzá cukrot. recept: Astridhun
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2011. jan. 17. 11:17
A karamellás zabkása elkészítési módja és hozzávalói.