Zabpehelyostya--ostyasütőhöz recept


25 dkg nagyszemű zabpehely
5 dkg szezámmag
1 káv.kan .fahéj
1,5 dkg élesztő
1/4 l tej
2 tojás
7 dkg vaj
2-4 evőkanál méz
A Zabpehelyostya--ostyasütőhöz elkészítési módja:
A zabpelyhet összekeverjük a szezámmaggal és a fahéjjal. Az élesztőt feloldjuk langyos tejben, s a tojásokkal, vajjal, mézzel együtt a zabpehelyhez adjuk. Az egészet jól összedolgozzuk, és letakarva, szobahőmérsékleten legalább 1 órán át kelesztjük. Az ostyasütőt előmelegítjük. A tésztát mégegyszer jól átkeverjük, és kb.3 evőkanálnyi mennyiséget a forró sütőlapra töltünk. Egymás után kisütjük a lapokat szép aranybarnára, majd kis ideig fémrácson hűtjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 10. 17:14
A zabpehelyostya--ostyasütőhöz elkészítési módja és hozzávalói.