Zabpelyhes buci recept
Zsírszegény
A Zabpelyhes buci hozzávalói:
25 dkg g zabpehelyliszt,
10 dkg tk liszt,
1 kis pohár natúr joghurt,
1 tojás,
2 dkg szezámmag, (ez el is maradhat)
1-2 dl sovány tej
3 dkg élesztő,
1 kanál zabkorpa,
2 evőkanál zabpehely,
1 kiskanál só.
A Zabpelyhes buci elkészítési módja:
Egy nagyobb tálban keverjük össze a joghurtot és a tojást. A joghurtos - tojásos keverékhez adjuk hozzá a szezámmagot, zabkorpát és a zabpelyhet, és keverjük össze. Langyos tejbe tegyük bele az élesztőt. Az élesztős tejet keverjük hozzá a joghurtos - tojásos keverékhez. Folyamatosan adjuk hozzá a lisztet, a sót, állítsuk össze a tészta végleges formáját. Hagyjuk meleg helyen pihenni. Tegyünk egy kis tálba kevés zabpehelylisztet. (Ez azért szükséges, mert amikor kiveszünk egy adagot, ebbe hempergetjük bele, hogy jobban lehessen formálni). 6-8 db bucit formálunk belőle, majd a kész tészta bucikat beletesszük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Melegítsük fel a sütőt 200 fokra, és tegyük bele a bucikat 30-35 percre. Zsemlét, kiflit, kenyérkét is formázhatunk. Tetejét ízlés szerint megkenhetjük tojással, szórhatjuk sajttal, szezám vagy napraforgó maggal is.
Ez nem teljesen saját recept, de mivel gyakran kérik tőlem, felteszem.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2010. máj. 18. 16:56
A zabpelyhes buci elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.