Zabpehelycsók mogyoróval recept
70 perc
A Zabpehelycsók mogyoróval hozzávalói:
10 dkg nagy szemű zabpehely
15 dkg darált mogyoró
1 tojás
1/2 kávésk.sütőpor
1/4 káv.kan.vanília
10 dkg margarin
10 dkg méz
30 szem egész mogyoró
A Zabpehelycsók mogyoróval elkészítési módja:
A zabpelyhet száraz serpenyőben megpirítjuk, a darált magyoróval, és a többi hozzávalóval együtt lágy tésztát gyúrunk belőle.1/2 órán át hűtőben pihentetni. Ezután 30 db golyócskát formázunk ,zsírozott sütőlapra tesszük,nem túl szorosan, mivel oldalirányba is terjeszkednek.Minden golyó tetejére 1 szem mogyorót nyomunk. A tepsit a hideg tűzhely középső sinére csúsztatjuk. 200 fokon kb.20-25 percig sütjük. Amikor kissé kihűlt,a sütiket hegyes késsel fölemeljük a lapról,és szellős rácson hűtjük ki teljesen.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 10. 16:22
A zabpehelycsók mogyoróval elkészítési módja és hozzávalói.