Banánlepény recept


4 közepes banán
diónyi vaj
4 tojás
2 evőkanál zabpehelyliszt/gluténmentesen:rizsliszt
2 evőkanál cukor
TETEJÉRE: 1 csom. van. cukor
A Banánlepény elkészítési módja:
hámozott, 1 cm-es darabokra szelt banánok felét teflonedényben, olvasztott vajon enyhén megpirítjuk. A tojásokat símára keverjük a liszttel és a cukorral, s az így kapott massza felét a már megpirított banánkarikákra öntjük. Közepes lángon sütjük, ha megkocsonyásodik, megfordítjuk , és a másik oldalát is kb. 2 perc alatt megpirítjuk . Ha elkészült,tányérra csúsztatjuk, s a tetejét vaníliás cukorral hintjük. A maradék még egy lepényre elegendő mennyiség.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 959ebd0cf5, 2006. nov. 10. 16:38
A banánlepény elkészítési módja és hozzávalói.