Sajtos-tejfölös pogácsa recept
A Sajtos-tejfölös pogácsa hozzávalói:- 75 dkg liszt (ennek egy része, 10-15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt)
- 50 dkg margarin
- 1 pohár tejföl
- 2 tojás
- 1 kefir
- 5 dkg élesztő
- kevés cukor
- 1-2 teáskanál só
- tetejére reszelt sajt
A Sajtos-tejfölös pogácsa elkészítési módja:
A langyos kefirbe beleteszem a cukrot, az élesztőt belemorzsolom, majd hagyom felfutni. Közben a margarint elmorzsolom a liszttel, amibe előzőleg a sót is beletettem. Hozzáadom a tejfölt, a 1,5 tojást és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozom. Kiszaggatom, a tetejét bevagdosom, megkenem a maradék tojással, megszórom a reszelt sajttal, tepsire rakom. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt pirosra sütöm.
A tepsit nem kell se kikenni, se kilisztezni.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: syria, 2010. dec. 29. 06:35
A sajtos-tejfölös pogácsa elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.