Pikánsan pácolt csirkecomb recept
A Pikánsan pácolt csirkecomb hozzávalói:2 személyre:
3 húsleveskocka,
1 mokkáskanál őrölt bors
4 csirkecomb (alsó vagy felső, vagy vegyesen)
1 mokkáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál méz
1/2 dl étolaj
A Pikánsan pácolt csirkecomb elkészítési módja:
A húsleveskockákat 3 dl meleg vízben feloldjuk, majd lehűtjük. Hozzáadjuk a 1/2 dl étolajat, őrölt borsot, a mézet és a fűszerpaprikát. A páclébe helyezzük a csirkecombokat és 3-4 órán át hűtőben érleljük. Még jobb előző este elkészíteni, úgy jobban átjárják a combokat a fűszerek. 160 fokra előmelegített sütőben ropogósra sütjük úgy, hogy 15 perc elteltével folyamatosan kenegetjük a páclével.
Tejjel, vajjal kikevert burgonyapüré illik hozzá csemegeuborkával; vagy ki milyen savanyúságot szeret.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2011. febr. 11. 07:08
A pikánsan pácolt csirkecomb elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.