Rakott avokádó recept
A Rakott avokádó hozzávalói:4 db avokádó
2 decis pohárban kimért rizs
1 fej hagyma
fűszerkeverék
4 evőkanál tejföl
15 dkg reszelt sajt
olaj
margarin vagy vaj
késhegynyi só
őrölt bors
A Rakott avokádó elkészítési módja:
A hagymát felkockázzuk, olajon késhegynyi sóval megdinszteljük. Az avokádókat meghámozzuk (ha jó érett a héját könnyedén le lehet húzni), szeletekre vágjuk, forró vajon átforgatjuk, tálra szedjük. A hagymán átpirítjuk a rizst és felengedjük 4 dl vízzel és fűszerkeverékkel, őrölt borssal ízesítve megfőzzük. Vékonyan kivajazunk egy jénai tálat, beleterítjük a rizst (ha túl száraz, kevés hús- vagy zöldséglével megöntözzük), egyenletesen elosztjuk rajta az avokádót erre is szórunk kevés őrölt borsot és fűszerkeveréket, meglocsoljuk tejföllel, rászórjuk a sajtot és forró sütőben megsütjük.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. márc. 2. 15:28
A rakott avokádó elkészítési módja és hozzávalói.