Koktélrákkal töltött gomba recept
A Koktélrákkal töltött gomba hozzávalói:1 zacskó (25 dkg) mélyhűtött koktélgarnéla
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál osztrigamártás
késhegynyi őrölt bors
személyenként egy nagy fej sampiongomba
5 evőkanál olívaolaj
pár szem olajbogyó
pici só
2 evőkanál olaj
2 evőkanál konyak
pár salátalevél
A Koktélrákkal töltött gomba elkészítési módja:
A gombákat megtisztítjuk, szárát csavaró mozdulattal kiszedjük, apróra vágjuk. A gombafejeket sós vízben megfőzzük, leborítva vízmentesítjük.A hagymát felkockázzuk és az olajban pici sóval megdinszteljük, beletesszük a feldarabolt gombaszárat és tovább dinszteljük. A koktélrákot még fagyott állapotban beleadjuk, s megszórjuk a borssal, zúzott fokhagymával. Addig kevergetjük, míg levét el nem főtte, rálocsoljuk az osztrigamártást és még egy percig sütjük, majd leöntjük konyakkal és meggyújtjuk. Így rásülnek a finom ízek (ez a flambírozás). Tálalólapáttal kiszedjük, úgy hogy csak az olaj maradjon benne, melyben átsütjük a gombafejeket. Ha nem elég olaj maradt, pótoljuk. Ezután a gombafejeket megtöltjük a rákkal, közepére nyomunk egy olívabogyót és friss salátalevelekre tálaljuk.
Ezt az ételt vendégvárásnál előételként készíthetjük.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. márc. 1. 08:24
A koktélrákkal töltött gomba elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.