Gyors pogácsa recept
A Gyors pogácsa hozzávalói:25 dkg margarin
30 dkg liszt
0,5 dl tej
1 kávéskanál só
1 mokkáskanál cukor
2 dkg élesztő
1 tojás a pogácsa megkenéséhez
A Gyors pogácsa elkészítési módja:
Langyos tejben elkeverjük a cukrot és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet átszitáljuk, a sóval és margarinnal összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk az élesztős keveréket, jól kidolgozzuk. A tésztát 1,5 cm magasra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tepsibe rakjuk és megkenjük tojással. A tepsiben langyos helyen 40 percig kelesztjük, ezután forró sütőbe toljuk. 5 perc múlva közepes hőfokra állítjuk a sütőt, s 35 perc alatt készre sütjük.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. febr. 25. 21:23
A gyors pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.