Avokádókrém leves recept


2 db avokádó
3 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
2 db húsleves kocka (lehet marha- vagy tyúkhús)
8 dl víz
2 dl tejszín
késhegynyi őrölt bors
késhegynyi rozmaring
pirított zsemlekocka vagy levesgyöngy
Az Avokádókrém leves elkészítési módja:
Az avokádókat meghámozzuk (ha jó érett, a a héját simán le lehet húzni), félbe szedjük, magját eltávolítjuk, felszeleteljük és vajon egy-két percig kevergetve megdinszteljük. Felengedjük a vízzel, hozzáadjuk a húsleves kockákat, borsot, rozmaringot, fokhagymát és leturmixoljuk. Visszaöntjük a fazékba, felforraljuk és elkeverjük a tejszínnel. Pirított zsemlét vagy levesgyöngyöt tálalunk mellé.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. febr. 27. 07:05
Az avokádókrém leves elkészítési módja és hozzávalói.