Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Alessandro tejszínes Cappelletti levese recept

Alessandro tejszínes Cappelletti levese recept

Elkészítési idő 60 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Az Alessandro tejszínes Cappelletti levese hozzávalói:
15 dkg füstölt húsos szalonna,
fél fej kelkáposzta,
2 dl főzőtejszín,
2 fej vöröshagyma,
3-4 nagy gerezd fokhagyma,
2 evőkanál étolaj,
1 evőkanál sült sertészsír,
1 db csípős zöldpaprika,
1 db nagyobb paradicsom,
20 dkg bio sárgarépa,
2 szál fehérrépa,
28 dkg sonkás Cappelletti tészta,
1 kanál sózott nem erős darált paprika,
1 púpos teáskanál ételízesítő
ízlés szerint patikasó, őrölt színes bors, őrölt kömény, őrölt majoránna, őrölt piros papika, szárított tárkony


Alessandro tejszínes Cappelletti levese

Az Alessandro tejszínes Cappelletti levese elkészítési módja:
Először a szalonnát kockázzuk fel és a zsiradékon kicsit megpirítjuk. Majd a felaprított hagymákat is megpároljuk a sült szalonnán. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot, majd néhány perc párolás után a darált paprikát és a fűszereket is. Ezután a feldarabolt zöldségek következnek. Rövid pirítás után felöntjük másfél liter vízzel és 20 percnyi főzés után beletesszük a vékonyra szelt kelkáposztát. Újabb 15 perc főzés következik fedő alatt, amikor beletesszük a Cappelletti tésztát. 5 perc főzés után óvatosan hozzákeverjük a főzőtejszínt. Újraforrás után már csak 5 perc főzés kell kis lángon és kész.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


Az alessandro tejszínes cappelletti levese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook