Alessandro joghurtos uborkasalátája recept
5 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro joghurtos uborkasalátája hozzávalói:
1 db kígyóuborka,
1 db lime,
1 doboz natur bio joghurt,
1 kanál szőlőmag olaj
Fűszerek ízlés szerint: őrölt fehér bors, patikasó, nádcukor vagy édesítőszer
Az Alessandro joghurtos uborkasalátája elkészítési módja:
Az uborkát alaposan megmossuk, majd a végeit eltávolítjuk és vékonyan felszeletelve egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a joghurtot és az olajjal alaposan elkeverjük. Ráfacsarjuk egy lime levét, sóval és a többi fűszerrel ízesítjük. Újabb alapos elkeverés után legalább 1 órára a hűtőbe helyezzük, hogy összeérjenek az ízek.
Fogyasztható önmagában, vagy bármilyen savanyúságot igénylő főétel mellé. Aki szereti 1-2 gerezd fokhagymát is reszelhet bele.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. jan. 26. 17:28
Az alessandro joghurtos uborkasalátája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.