Alessandro fahéjas császármorzsája recept
75 perc
Az Alessandro fahéjas császármorzsája hozzávalói:
1 tojás,
3 kanál búzadara,
1 dl tej,
5 dkg vaj,
5-6 dkg bio mazsola,
1 citrom reszelt héja,
1 tk. barna cukor,
1 csipetnyi só
Ízesítéshez: fahéjas porcukor, baracklekvár
Az Alessandro fahéjas császármorzsája elkészítési módja:
Egy tányérba felütöm a tojást, megsózom, felverem, elkeverem a tejjel és a citrom reszelt héjával. Hozzákeverem a búzadarát, annyit hogy palacsintatészta sűrűségüvé váljon. Majd egy órán keresztül szobahőmérsékleten állni hagyom, hogy a búzadara felszívja egy kicsit a nedvességet. Ezt követően egy kerámiabevonatos serpenyőben felolvasztom a vajat ráteszem a cukrot és enyhén megkaramellizálom. Lejjebb veszem a hőfokot és hozzáöntöm a masszát és a vízben beáztatott mazsolát is. Időnként megkevergetem, amíg nagyobb darabokra (morzsákra) esik szét. Rögtön baracklekvárral tálalom. Fahéjas porcukrot szórok a tetejére.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2019. jan. 12. 17:50
Az alessandro fahéjas császármorzsája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.