Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Alessandro fahéjas császármorzsája recept

Alessandro fahéjas császármorzsája recept

Elkészítési idő 75 perc

Az Alessandro fahéjas császármorzsája hozzávalói:
1 tojás,
3 kanál búzadara,
1 dl tej,
5 dkg vaj,
5-6 dkg bio mazsola,
1 citrom reszelt héja,
1 tk. barna cukor,
1 csipetnyi só
Ízesítéshez: fahéjas porcukor, baracklekvár


Alessandro fahéjas császármorzsája

Az Alessandro fahéjas császármorzsája elkészítési módja:
Egy tányérba felütöm a tojást, megsózom, felverem, elkeverem a tejjel és a citrom reszelt héjával. Hozzákeverem a búzadarát, annyit hogy palacsintatészta sűrűségüvé váljon. Majd egy órán keresztül szobahőmérsékleten állni hagyom, hogy a búzadara felszívja egy kicsit a nedvességet. Ezt követően egy kerámiabevonatos serpenyőben felolvasztom a vajat ráteszem a cukrot és enyhén megkaramellizálom. Lejjebb veszem a hőfokot és hozzáöntöm a masszát és a vízben beáztatott mazsolát is. Időnként megkevergetem, amíg nagyobb darabokra (morzsákra) esik szét. Rögtön baracklekvárral tálalom. Fahéjas porcukrot szórok a tetejére.

Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az alessandro fahéjas császármorzsája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook