Alessandro virslis hagymás lencsesalátája recept
15 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro virslis hagymás lencsesalátája hozzávalói:
2 doboz lencsekonzerv (2*25 dkg),
3 pár jó minőségű bőrös virsli (25 dkg),
2 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál almaecet,
4 tk. barna nádcukor,
1/2 citrom leve,
1/2 liter víz,
1 evőkanál szőlőmagolaj,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, folyékony édesítőszer
Az Alessandro virslis hagymás lencsesalátája elkészítési módja:
Először a hagymákat felaprítom, majd a vízbe teszem, hozzáadom a cukrot, 2 tk. sót és 3 percig felforralom. Majd 10 percre félreteszem, hogy hűljön egy kicsit. Ez idő alatt a virsliket felkarikázom és egy közepes nagyságú (1,5 literes) zárható dobozba teszem. Hozzáadom a konzervlencséket lével együtt. Majd ráöntöm a kicsit kihűlt hagymás levet. Jól elkeverem az olajat is hozzáadva és ízlés szerint fűszerezem. Akkor jó, ha édeskés-savanykás ízű lesz a lé. Ezután a lezárt dobozt legalább 2-3 órára hűtőbe teszem. A hűtőben 3-4 napig is eláll.
Tálaláskor salátástálba teszem és egy kis frissen őrölt színes borsot hintek a tetejére. Nagyon egészséges finom saláta,
ami még a másnaposság kezelésére is alkalmas.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. dec. 31. 14:50
Az alessandro virslis hagymás lencsesalátája elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.