Áfonyás spenót saláta recept
Az Áfonyás spenót saláta hozzávalói:1/4 csésze fehér borecet,
1 evőkanál vaj,
3/4 bögre tisztított, pörkölt mandula,
45 dkg friss, tisztított spenót,
1 bögre szárított vagy aszalt áfonya,
2 evőkanál pirított szezámmag,
1 evőkanál mák,
1/2 bögre porcukor,
2 teáskanál kockázott vöröshagyma,
1/4 evőkanál paprika (ízlés szerint),
1/4 csésze almaecet,
1/2 csésze olivaolaj.
Az Áfonyás spenót saláta elkészítési módja:
Egy közepes serpenyőben közepes hőmérsékleten felolvasztom a vajat. Belekeverem a mandulát a vajba és megpirítom alaposan. Leveszem a tűzről, ha már szép aranybarna színű lett. Egy nagy edénybe beledobom a kisméretre - kézzel - tépett friss spenótlevéldarabkákat, összekeverem a pirított mandulával és az áfonyával. Egy harmadik, szintén közepes méretű edénybe belehelyezem a szezámmagot, mákot, cukrot, hagymát, paprikát, fehér bor-ecetet, almaecetet és az olivaolajat. Összekeverem alaposan. Meglocsolom a tálkákba helyezett spenótot tálalás előtt!
Tálalhatjuk hús mellé köretnek vagy önmagában is!
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. dec. 3. 21:15
Az Áfonyás spenót saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.