Hamis töltött libanyak recept
A Hamis töltött libanyak hozzávalói:3-4 jó csirkemellbőr,
1 szelet előző napi kenyér,
2 gerezd zúzott fokhagyma,
1 elkapart csirkemáj,
1 tojás,
1 ek vágott zöldpetrezselyem,
1+3 ek libazsír,
só,
őrölt bors.
A Hamis töltött libanyak elkészítési módja:
A kenyeret beáztatom, majd fél óra múlva jól kinyomkodom és elmorzsolom. Összekeverem a tölteléket. Átfedéssel lefektetem a három kikőserezett csirkebőrt és réteszem a tölteléket. Óvatosan feltekerem, végeit begyűröm - szóval libanyakat csinálok belőle. Egy tepsibe teszek 3 ek vizet és 3 evőkanál libazsírt, majd beleteszem a "libanyakat". Fóliával lefedve 15-20 percig párolom, majd a fóliát levéve pirulásig, gyakran locsolva sütöm. Hidegen, melegen egyaránt kitűnő, olcsó, ízletes és mutatós étel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. nov. 29. 15:12
A hamis töltött libanyak elkészítési módja és hozzávalói.