Narancsos sárgarépa-saláta recept
A Narancsos sárgarépa-saláta hozzávalói:2 vastagabb szál sárgarépa,
15 dkg ementáli vagy trapista sajt,
2 nagy narancs,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1/2 citrom leve,
4 evokanál olaj,
1 evokanál mustár,
1 mokkáskanál currypor,
1 késhegynyi törött bors,
ízlés szerint só,
1 kockacukor.
A Narancsos sárgarépa-saláta elkészítési módja:
A saláta mártáshoz a mustárt, a curryport, az olajat, a citromlevet, és a megmosott, valamint finomra vágott petrezselyemzöldet simára keverjük, majd megsózzuk, megborsozzuk. A narancsokat forró vízben megmossuk, és a kockacukorral jól ledörzsöljük a héját. Ezt a narancsolajos cukrot is a mártásaba rakjuk, és ha elolvadt, összekeverjük. A vöröshagymát tisztítás után felkockázzuk és megsózzuk, majd jól összekeverjük. 15 percig hagyjuk állni. Közben a sárgarépát megtisztítjuk, majd gőzben félpuhára pároljuk, és egyforma kis kockákra aprítjuk a sajttal együtt. A narancsokat meghámozzuk, felkarikázzuk, és a karikákat kis kockákra vágjuk. A hagymakockákat, a sárgarépakockákat és a narancskockákat óvatosan beleforgatjuk a mártásba. Befedve, a hűtőszekrényben legalább fél napig érleljük. Grillcsirke mellé kitunő salátaköret, de magában is fogyasztható, akár vacsorának is megfelelő.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: CILUSKA, 2008. dec. 1. 20:13
A narancsos sárgarépa-saláta elkészítési módja és hozzávalói.