Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Narancsos sárgarépa-saláta recept

Narancsos sárgarépa-saláta recept

A Narancsos sárgarépa-saláta hozzávalói:
2 vastagabb szál sárgarépa,
15 dkg ementáli vagy trapista sajt,
2 nagy narancs,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1/2 citrom leve,
4 evokanál olaj,
1 evokanál mustár,
1 mokkáskanál currypor,
1 késhegynyi törött bors,
ízlés szerint só,
1 kockacukor.


A Narancsos sárgarépa-saláta elkészítési módja:
A saláta mártáshoz a mustárt, a curryport, az olajat, a citromlevet, és a megmosott, valamint finomra vágott petrezselyemzöldet simára keverjük, majd megsózzuk, megborsozzuk. A narancsokat forró vízben megmossuk, és a kockacukorral jól ledörzsöljük a héját. Ezt a narancsolajos cukrot is a mártásaba rakjuk, és ha elolvadt, összekeverjük. A vöröshagymát tisztítás után felkockázzuk és megsózzuk, majd jól összekeverjük. 15 percig hagyjuk állni. Közben a sárgarépát megtisztítjuk, majd gőzben félpuhára pároljuk, és egyforma kis kockákra aprítjuk a sajttal együtt. A narancsokat meghámozzuk, felkarikázzuk, és a karikákat kis kockákra vágjuk. A hagymakockákat, a sárgarépakockákat és a narancskockákat óvatosan beleforgatjuk a mártásba. Befedve, a hűtőszekrényben legalább fél napig érleljük. Grillcsirke mellé kitunő salátaköret, de magában is fogyasztható, akár vacsorának is megfelelő.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A narancsos sárgarépa-saláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook