Alessandro kagylós harcsagolyó levese recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Alessandro kagylós harcsagolyó levese hozzávalói:
0,5 kg harcsagolyó (fagyasztott),
20 dkg kagyló (sós lében üveges),
10 dkg füstölt csemegeszalonna,
1 doboz halászlé sűrítmény,
1 doboz ponty belsőség,
2 db burgonya,
1 db csípős zöldpaprika,
2 db vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
2 db fehérrépa,
3 db sárgarépa,
1/4 db karalábé,
2-3 db kelkáposztalevél,
1 ek. sült sertészsír,
2 ek. étolaj,
1 ek. osztrigaszósz,
1 tk. sózott darált paprika (édes)
Ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, őrölt majoránna, őrölt pirospaprika, őrölt kömény,
szárított petrezselyemlevél, levestészta
Az Alessandro kagylós harcsagolyó levese elkészítési módja:
A zsiradékon megpirítom a felkockázott füstölt szalonnát. Majd hozzáadom a felkockázott hagymákat. Pár perc pirítás után mehet bele a felszeletelt csípős zöldpaprika, a felaprított zöldségek, az osztrigaszósz és a darált paprika is. Pár perc pirítás után felöntöm kb. két liter vízzel, fűszerezem, és beleteszem a halászlé sűrítményt is. Ha felforrt, lehet beletépkedni a kelkáposzta leveleket is. Fedő alatt 15 percig kis lángon forralom, majd beleteszem a felkockázott burgonyákat is. Újabb 15 perc forrás után lehet beletenni a fagyasztott harcsagolyókat. Ha felforrt a lé, mehet bele a pontybelsőség és pár perc után a levestészta is. 5 perc forralás után kell a kagylót a sós levével együtt a levesbe tenni, amit már csak maximum 3 percig kell főzni és elkészül a leves.
Forrón tálaljuk ezt a garantáltan szálkamentes és nagyon finom levest.
Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. dec. 25. 22:18
Az alessandro kagylós harcsagolyó levese elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.