Alessandro ünnepi gyümölcskenyere recept
90 perc
Az Alessandro ünnepi gyümölcskenyere hozzávalói:
5 dkg étcsokoládé,
10 dkg kandírozott citrom,
25 dkg mazsola,
5 púpos ek. teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt,
1 púpos tk. szódabikarbóna,
25 dkg dió (darált),
20 dkg aszalt szilva,
1 db citrom héja,
1 db citrom leve,
15 dkg vaj,
6 tk. barna cukor,
4 db tojássárgája
4 db tojásfehérje
ízlés szerint: folyékony édesítőszer, rum vagy rumaroma, vanília kivonat
Az Alessandro ünnepi gyümölcskenyere elkészítési módja:
A beáztatott mazsolát, a szilvát és a kandírozott gyümölcsöt egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbónát, a darált diót, és a reszelt citromhéjat. A vajat és a cukor felét géppel alaposan felhabosítjuk. Majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat, a rumaromát, és a vanília kivonatot. Jól elkevertetjük a géppel és félreteszzük. Ezután a tojásfehérjékből kemény habot verünk, amihez a végén hozzáadjuk a cukor másik felét is. Összekeverjük óvatosan a vajas masszával. Ha nem elég édes folyékony édesítőszerrel édesítjük, majd a száraz összetevőket is óvatosan hozzákeverjük. A massza felét belekanalazzuk a szilikon gyümölcskenyér formába és ekkor rátesszük a nagyobb darabokra vágott csokoládét. Majd befedjük a massza másik felével és 180 C fokos sütőben alsó-felső sütésen kb. 50-55 perc alatt készre sütjük.
Ha kihűlt szépen felszeleteljük egy recés élű késsel. Most már jöhet a Karácsony. Jó étvágyat kívánok!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Alessandro, 2018. dec. 23. 21:54
Az alessandro ünnepi gyümölcskenyere elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.